Östgötatrallyt

Börja med rally

Rally kanske man inte bara börjar med så där, det kanske är något som kommer om man hållit på med gokart och klivit upp till folkrace för att sedan prova på rally av något slag. Det gäller att man har talang och drivna människor runt omkring dig.

rally

Att börja med rally kräver en hel del, få klarar av att köra rally utan sponsorer och är du inte duktigt nog så får du inga sponsorer. Mycket beror på vilken typ av motorsport du tänkt hålla på med, Det flesta formar av bilsport kräver tävlingslicenser så har man ett intresse så kollar man upp vilken typ av motorsport man tänkt hålla på med och vilken licens som krävs för detta.

Att köra rally kräver träning, lika väl som man tränar bilkörning inför att ta ett bilkörkort. Ju mer du tränar desto bättre blir du. Finns det dessutom talang för att köra fort och att man är orädd för detta så kanske efter ett tag så kan man kliva upp i motorklass och köra snabbare bilar. De flesta förare har börjat någonstans och blivit bättre och bättre.

Vill man testa på så finns det ställen där man kan få prova på att köra till exempel Folkrace, minimiåldern är 16 år och då med målsman. Det kan vara intressant att få känna på hur det är att ratta en bil under andra förhållanden än efter en vanlig landsväg och ett bra sätt att få en känsla för hur det är att köra rally.