Östgötatrallyt

Folkrace – folkets bilsport

Folkrace är en lite mer ovanlig form av bilsport. De flesta bilsporter idag använder bilar som kostar åtskilliga miljoner. Folkrace är i jämförelse en riktigt budgetsport och har gjort det möjligt för många fler att prova på hur det är att tävla i bilsport.

Finland är folkracets ursprungsland, där den kallas jokamiesluokka (översatt “varmansklassen”). Vi har haft folkrace i Sverige sedan vintern 1981 och sporten blev väldigt snabbt en stor succé. Innan året ens var slut hade det gått hela 63 tävlingar i landet. Och bara ett halvår efter introduktionen fanns det 3 837 personer med tävlingslicens. Idag finns det omkring 130 banor i Sverige och på dem körs sammanlagt runt 450 tävlingar om året.

Det går inte att använda vilken bil som helst i folkrace. Men reglerna kring detta har förändrats med åren. Då bilar mer eller mindre kördes sönder och nyare bilar inte uppfyllde kraven för att få vara med och tävla talade man en gång om “folkracedöden” då bilkandidaterna sjönk. Och medan en del förändringar har gjort det möjligt att använda en del nyare bilar är det fortfarande förbjudet med saker som fyrhjulsdrift och turbo. Men då det fortfarande är vanliga personbilar som i grunden används kan ägare av bilarna precis som med sina vanliga bilar använda sig av sajter som Mekster för att hitta reservdelar.

Eftersom det är en riktig sport ställs det inte bara krav på bilarna utan även förarna. Till att börja med måste alla förare ha en komplett uppsättning flamsäkra kläder. Detta inkluderar overall, handskar, skor och balaklava. De måste även ha en stödkrage för att skydda nacken och en hjälm som inte väger mer än 1 200 gram och är godkänd för just folkrace.

Det riktigt unika med folkrace är just att alla som har tävlingslicens får vara med om försäljningen av bilarna efter varje race. Eller i slutet av det sista loppet i en flerdagarstävling. Varje bil läggs ut för 8 000 kronor, plus en utgift på 200 kronor per anbud som tillfaller arrangören av tävlingen som just skedde. Sedan lottar man ut varje bil mellan alla som lämnat anbud. Då det är tvångsförsäljning av bilarna är det ingen som lägger ned ofantliga summor på att färdigställa en bil inför en tävling och på så sätt kan man hålla nere priset för sporten.