Förberedelser inför kommande rally

När du som rallyförare letar efter nya skruvar till din rallybil kan det vara svårt att veta vart du ska vända dig. Ingen anledning till panik. Idag finns det gott om nätbutiker som hjälper dig att vara förberedd inför nästa rally.

Se till att ha med allt när du ska iväg och tävla. Du kan med fördel ha vissa riktlinjer när det väl är dags för att ge dig ut på tävlingsresan.

Reservdelar är avgörande

Först och främst är det viktigt att du räknar med att det värsta kan hända. Om olyckan är framme när det väl är dags för rally behöver du vara förberedd. Genom att mota Olle i grind kan du slippa huvudvärken att försöka låna reservdelar från andra rallystall. Ha därför ett gediget lager med delar och skruv. Du kan aldrig ha för mycket av reservdelar eller skruv. Du kan till och med tjäna dig en hacka om ett annat stall skulle behöva köpa nåt från dig. I rallyvärlden handlar det mycket om tjänster och gentjänster.

Fokusera på att köra

Sist men inte minst är huvudsaken att du fokuserar på priset. Det vill säga att vinna den där pokalen och komma först. Genom att gardera dig kan du fokusera på det som är viktigt, att vinna!